вторник, 23 август 2011 г.

Универсалния антиоксидант - Алфа липоева киселина

Антиоксиданти са широка група вещества, които пряко или косвено въздействат върху способностите на тялото да се справи с разрушителното действие на свободните радикали, за които се счита че са една от основните причини за преждевременното стареене на организма. Антиоксиданти са основата на крепкото здраве!
Алфа Липоева Киселина (Alpha Lipoic Acid) е мощен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали, както в клетката, така и извън нея, поради двойната си  разтворимост. Свойствата на Алфа Липоева Киселина (Alpha Lipoic Acid) са толкова силни, че много хора я наричат "универсалния антиоксидант".Мощен антиоксидант

  • Помага за усвояването на коензим Q10
  • Стимулиране на нервната система
  • Регулиране на кръвната захар
  • Придаване на енергия и тонус

Алфа липоева киселина (Alpha Lipoic Acid) е мощен антиоксидант – както сама по себе си, така и като активатор на витамините Е и С. Тя може да възстанови антиоксидантните свойства на тези витамини, дори и след като те вече са неутрализирали свободни радикали. Алфа липоева киселина (Alpha Lipoic Acid) също така стимулира производството на глутатион и спомага за усвояването на коензим Q10 - два също изключително важни антиоксиданта. Поради разтворимостта си във вода и мазнини, алфа-липоевата киселина може да се придвижва във всички компоненти на клетката и да неутрализира свободните радикали. Тялото има нужда от Алфа липоева киселина (Alpha Lipoic Acid), за да произвежда енергия. Алфа липоева киселина (Alpha Lipoic Acid) играе важна роля в митохондриите, където се освобождава енергията. Алфа-липоевата киселина се използва вече почти три десетилетия в Европа за предпазване от дегенерация на периферната нервна система, както и за контрол на нивата на кръвната захар при хора страдащи от диабет. Спомага за детоксификация на черния дроб от вредни метални съединения, защитава нервните тъкани срещу окислителни процеси при висок стрес и намалява нивото на холестерола в кръвта.

Начин на употреба: 1 доза 2-3 пъти дневно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар