сряда, 24 август 2011 г.

Армидекс - ефективния ароматазен инхибитор

Аримидекса е това,което наричаме ароматазни инхибитори(AI).В клиничната практика той се използва за спиране на развитието на рака на гърдата при жените.Той действа чрез блокиране на ензима ароматаза,който е отговорен за производството на естроген. В леката атлетика и културизма, се използва като допълнително съединение което се добавя към цикъла с анаболни стероиди. В тази връзка се използва и за намаляване на естрогенните свойства, но има и допълнителна полза,увеличаването на нивата на тестостерона. Странични ефекти от Аримидекса Много анаболни стероиди ароматизират(конвертират се в естроген чрез ензима ароматаза), а това е причината за много от страничните ефекти открити при употребата на анаболи (акне, гинекомастия, задържане на вода и др.). В едно проучване са взимани дози Аримидекс от 0.5мг и 1мг, като резултатите са показали намаляване на естрогена с около 50%. При взимащите дози от 1мг/ден се наблюдава увеличение на нивата на тестостерона с 58%. В същото проучване,при двете групи, LH (лутеинизиращия хормон) и FSH (фоликулостимулиращ хормон) също нарастват незначително. 
Аримидекса и холестерола 
Това понижаване на нивата на естрогена би могло да доведе до неблагоприятно въздействие върху холестерола, а може би и върху имунната функция.Обаче предимствата са по-големи, тъй като това е чудесно средство за дългите и тежки цикли,освен това Аримидекса не инхибира IGF (инсулиноподобен фактор на растежа, който е важен компоненет на анаболизма) както някои други спомагателни съединения. 
Цикъл с Аримидес 
Доза от 0.5мг/ден би била достатъчна за борба с естрогена. Може да се подчертае, че нивото на тестостерона, предоставено от Аримидекса е толкова голямо,че може да се използва като форма" на тестостеронна заместителна терапия.Ясно е, че това предполага използването му в период след стероиден цикъл(както и по време на цикъла), за да се възвърнат естествените нива на тестостерона и пълното функциониране на ХХТ(хипоталамус-хипофиза - тестикуларна ос). 
В литературата, предоставена от оригиналния производител на Анастрозол (производство на Zeneca Pharmaceuticals) се посочва, че стабилни концентрации на кръвната плазма на съединението се постигат едва след 7 последователни дози по 1мг/ден.Също така, Аримидекс е малко над 80% ефективен при инхибиране на ароматазата.По този начин,ако искате да го вземате за целия срок на един цикъл с анаболни стероиди, можете просто да започнете да приемате лекарството в същия ден когато започвате цикъла.Това са някои доста добри номера, а?Но можеш ли да го използваш за целия срок на цикъла? Опасно ли е? Е,със сигурност намаляването на нивата на естроген в организма е добра гледна точка, тъй като се и намалява задържането на вода и потенциалът за гинекомастия (ако няма естроген в организма, не можете да получите гинекомастия независимо колко прогестерон витае)

Няма коментари:

Публикуване на коментар