сряда, 24 август 2011 г.

Билки - Част I - Ashwagandha, Жен Шен, Котешки нокът, Пау Д'Арко

Билките съдържат витамини, минерали, редки фито химикали и редица други съставки, които значително подобряват състоянието и функцията на отделни органи или организма като цяло.  Чрез билките които Ви представяме ще можете да почувствате магическата сила на природата!
Ashwagandha
  • Приспособява тялото към стреса
  • Подсилва имунната система

Ashwagandha е билка широко използвана в Аюрведическата медицина, традиционна за Индия. Ashwagandha се използва като жизнен тоник за човешкото тяло и адаптоген, който помага на тялото да се адаптира към стреса, намалявайки риска от развитие на стрес-провокирания заболявания като атеросклероза, язва на стомаха, артрит , диабет, високо кръвно налягане.
В допълнение Ashwagandha има силни антиоксидантни свойства и подсилва имунната система, влияе положително върху дихателните пътища, матката и кръвоносните съдове.
Жен Шен 
Жен-шен (Panax Ginseng) подобрява настроението, предпазва от депресивни състояния и лошо самочувствие. Жен-шен (Panax Ginseng) има свойството да подсилва енергията и жизнеността на организма.
Видове Жен-Шен:
   American Ginseng - Адаптогенна билка
American Ginseng (Американски Женшен) е изключително близка билка до своя азиатски събрат Корейския Женшен и се използва от столетия от местното американско население и неговите свойства са оценени и от първите европейски заселници и съвсем скоро се превръща в главна стока за изноз за Европа и Далечния Изток.
Американски Женшен е изключителен жизнен тоник, който предоставя енергия и тонизира значително организма. Подходящ е при отпадналост, депресия и прекалено психическо и физическо натоварване.Той е и силен антиоксидант, който се бори успешно с токсичните свободни радикали.
Американски Женшен се извлича от 4-5 годишна висококачествена суровина от корен на култивиран уисконтънски женшен, съдържащ високо съдържание от минимум 5% женшеносиди, основните активни елементи в женшена.има свойството да подсилва енергията и жизнеността на организма.
   Елеутерокок
  • Подобряване на настроението
  • Силен адаптоген
  • Повишаване на тонуса
  • Придаване на енергия
  • Срещу депресия
  • Засилване на паметта
  • Срещу стрес и умора
  • Силен антиоксидант

Елеутерокок (Eleuthero) е бил наричан още сибирски жен-шен, поради близките до истинския жен-шен свойства. Всъщност тази билка няма нищо общо с жен-шен, тъй като принадлежи към друго семейство. Елеутерокок е силен адаптоген, който позволява на организма да се адаптира към много стресови ситуации и да възстанови нормалните си функции. Корените на eлеутерокок съдържат редица биологично активни вещества като лигнини и стероли. Елеутерокок притежава леко антивъзпалително действие, подобрява паметта, той е силен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали. Екстрактът от Елеутерокок (Eleuthero) е подходящ при всички случаи на обща или сексуална умора, както и при преумора. Освен това Елеутерокок спомага за премахването на стреса и подпомага когнитивната функция. Елеутерокок повишава умствената и физическата работоспособност и концентрацията.та на организма.
   Жен-шен (Panax Ginseng)
  • Подобряване на настроението
  • За повече енергия
  • Срещу депресии и стрес
  • Увеличаване на защитните сили
  • Мощен антиоксидант

Жен-шен (Panax Ginseng) подобрява настроението, предпазва от депресивни състояния и лошо самочувствие. Има свойството да подсилва енергията и жизнеността на организма. Енергията е от първостепенна важност, за да се обезпечат нуждите на организма при психически и физически натоварвания. Освен това жен-шен увеличава защитните сили на организма и действа като мощен антиоксидант. Той има тонизираща фунцкия, също така е добър стимулант и регенератор. Жен-шен може да предотврати появата на рак на гърдата. Той притежава силни подмладяващи свойства, защото спомага за изхвърлянето на силно токсичните вещества от тялото. Жен-шен е полезен при болестта на Алцхаймер, хроничната умора, настинките и грипа, диабета, безплодието у мъжете, което води до сексуални проблеми, както и при многобройните инфекции и атеросклероза. Жен-шен се използва успешно от спортуващите, защото спомага за увеличаването на силата и издръжливостта и концентрацията на организма.
Котешки нокът (Cat's Claw)
  • Повишаване на имунната система
  • Мощен Атиоксидант
  • Противовъзпалителен и противотуморен ефект
  • Подпомагане на чревния тракт

Котешки нокът (Cat's Claw, наричан още Una de Gato) е вълнуващо откритие от дъждовните гори на Перу. Той е мощен антиоксидант и има силен противовъзпалителен ефект. Стимулира имунната система, прочиства чревния тракт и повишава производството на бели кръвни клетки. Котешки нокът е ефективен при стомашни проблеми и вирусни инфекции и съдържа ензим, който превръща вредните наситени мазнини в ненаситени.Котешки нокът помага при артрит и притежава антитуморни свойства.

Пау Д'Арко (Pau d’Arco)
  • Подсилване на имунната система
  • Срещу бактериални и вирусни инфекции
  • Подобряване усвояването на храната

Пау Д'Арко (Pau d’Arco) e голямо балдахиново дърво, чиито произход е Амазонската джунгла. Той съдържа фитохимикали като бета-каротин, бета-ситостерол, химикал наречен “лапахол”, който подпомага действието на имунната система и е мощен антиоксидант. Пау Д'Арко  помага при борбата срещу бактериални и вирусни инфекции, прочиства кръвта, полезен е срещу алергии, подобрява сърдечно-съдовата дейност, помага при ревматизъм, тумори и язви. Също така се използва при профилактиката на диабет, херпес-симплекс, хипогликемия и затруднено усвояване на хранителни вещества (увеличава протеиновата синтеза), заболявания на черния дроб и облекчава симптомите на артрита. Изследванията показват неговото изключително силно въздействие върху раковите клетки и други заболявания, свързани с туморната активност. Пау Д'Арко действа като противобактериален и противогъбичен агент.

Няма коментари:

Публикуване на коментар