сряда, 24 август 2011 г.

Билки - Част II - Сау Палмето, Трибулус и Чесън

Сау Палмето (Saw Palmetto)
Сау Палмето (Saw Palmetto) е продукт, който действа благоприятно върху доброкачествената простатна хипертрофия (увеличаване на простатата при мъжете с напредване на възрастта). Сау Палмето (Saw Palmetto) също така спомага при възпаления на лигавици, хронични бронхиални възпаления, ларингити, астма и туберколозни ларингити.

  • За здрава простатна жлеза
  • За добро полово здраве
  • Предпазва органите на репродуктивната система
 Сау Палмето (Saw Palmetto) е екстракт от плодовете на палмата „Serenoa repens”. Toва е продукт, богат на мастни киселини и фитостероли и е доказал благоприятното си въздействие върху доброкачествената простатна хипертрофия (увеличаване на простатата при мъжете с напредване на възрастта). Сау Палмето също така спомага при възпаления на лигавици, хронични бронхиални възпаления, ларингити, астма и туберкулозни ларингити. Той подобрява апетита, храносмилането и усвояването на храната. Въпреки това, най-силният ефект от този продукт е при всички органи на репродуктивната система, както при жени така и при мъже. Друг ефект на Сау Палмето е, че увеличава похабени органи като гърди, яйчници и тестиси и парадоксално на това, намалява хипертрофията на простатата. Това може да бъде обяснено с факта, че функцията на Сау Палмето е да възстановява нормалното състояние на дадения орган – намалява тези, които са нездравословно уголемени и увеличава тези, които са атрофирали.
Трибулус (Tribulus)

Трибулус (Tribulus) увеличава собственото производство на тестостерон. Повишеното ниво на тестостерон оказва положително влияние върху увеличаването на потентността и е предпоставка за покачване на мускулна маса и увеличаване на силата при мъжете. При прием на Трибулус (Tribulus) се наблюдава  увеличаване на тестостерона с до 40%.


  • Увеличаване на тестостерона
  • Покачване на мускулна маса
  • Повишаване на силата
  • Повишаване на издръжливостта
  • Повишаване на тонуса
  • Стимулиране на либидото
Активното вещество Трибулус (Tribulus) се извлича от билката Трибулус Терестрис (Tribulus Terrestris), богата на стероидни фито сапонини, алкалоиди и флавоноиди. Трибулус се използва за увеличаване на собственото производство на тестостерон. Екстрактът от Трибулус (Tribulus) стимулира производството на лутенизиращ хормон, който влияе пряко върху производството на тестостерон в тестисите. Наблюдава се увеличаване на тестостерона до 40%, повишеното му ниво оказва положително влияние върху увеличаването на мускулната маса и сила. Трибулус (Tribulus) се използва и за повишаване на жизнения тонус и издръжливостта, за повишаване на потентността и възстановяване на нормалният хормонален баланс (обикновено след стероиден цикъл, когато собственото производство на тестостерон е потиснато). Трибулус (Tribulus) въздейства благоприятно върху работата на черния дроб, като намалява холестерола. Също така действа антивъзпалително и е лек диуретик.
Начин на употреба: Периодът на полуразпад е 8 часа следователно дневният прием трябва да се раздели на два или три равни приема. Да се приема с храната. Да се приема около 6 седмици.
Чесън (Garlic)
  • За здрава сърдечно-съдова система
  • Срещу атеросклероза и тромбози
  • Силен антиоксидант
  • Срещу възпаления
Чесън (Garlic) е универсална билка, която притежава антиоксидантни свойства. В Чесъна се намират съединения, съдържащи сяра и водород, които се свързват с тежки метали и по този начин могат да бъдат изхвърлени от организма. Те също така предпазват клетките от окислителни процеси и свободни радикали. Чесън спомага при атеросклероза и отлагане на мазнини, нормализира баланса на липопротеините, намалява кръвното налягане, има противовъзпалителен ефект, служи като антиоксидант и помага срещу образуването на тромбози.


Няма коментари:

Публикуване на коментар