понеделник, 15 август 2011 г.

Верижно разклонени аминокиселини (BCAA)


  Верижно разклонени аминокиселини (BCAA) Валин (Valine), Леуцин (Leucine) и Изолеуцин (Isoleucine) имат славата да предпазват мускулатурата от разпад и да предотвратяват катаболните процеси. Te са изключителни важни за подобаващо възстановяване и изграждане на мускулна маса.

  • Възстановяване на мускулатурата
  • Покачване на мускулна маса
  • Повишаване на тонуса
  • Премахване на мускулната умора


  Верижно разклонени аминокиселини са трите най-изобилстващи в скелетната мускулатура аминокиселини. Това са валина, леуцина и изолеуцина. Те са “незаменими” аминокиселини, което означава, че трябва да ги приемаме чрез храната или като добавка. Верижно разклонени аминокиселини (BCAA) играят важна роля в протеиновата синтеза, защото черният дроб не ги разгражда напълно и така те попадат лесно в кръвния поток и в мускулните клетки. Макар верижно разклонени аминокиселини (BCAA) да представляват само 20% от общото количество аминокиселини в различните храни, те заемат 50-90% от аминокиселините, които навлизат в циркулация на кръвта. Верижно разклонени аминокиселини (BCAA) стимулират белтъчният синтез, изгарянето на мазнините, увеличават физическата издръжливост, предотвратяват умората по време на физическо натоварване, енергизират, подобряват имунната функция и следтренировъчното възстановяване. Прахообразната на  верижно разклонени аминокиселини (BCAA) форма се усвоява най-пълно и бързо от организма.

Начин на употреба: Добре е да се приемат на гладно : Преди и след тренировка, сутрин и вечер по 5 гр. Има изследвания доказващи, че ефективната работеща доза е двойна на препоръчителната и е от порядъка на 40-50 грама. Ако нямате стомашни проблеми и можете да си го позволите опитайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар