вторник, 16 август 2011 г.

Глутамин (L-Glutamine)



Глутамин (Glutamine) е най-изобилстващата аминокиселина в скелетната мускулатурата. Тази аминокиселина  е от водещо значение за бързо възстановяване, стимулиране отделянето на растежен хормон, както  за подсилване на имунната система.




  • Възстановяване на мускулатурата
  • Покачване на мускулна маса
  • Стимулиране отделянето на растежен хормон
  • Стимулиране на имунитета


   Глутамин (Glutamine) е най-разпространената аминокиселина в човешкото тяло, обхващаща 60% от свободните аминокиселини в кръвта и мускулите. Той служи като прекурсор за синтеза на други аминокиселини и глюкоза за енергия. Клетките на имунната система, тънкото черво и бъбреците имат най-високи нива на глутамин в тялото. Той е и изключително важен за производството на глутатион - най-мощния антиоксидант в човешкото тяло. Това е важна аминокиселина за правилното функциониране на имунната система. Глутамина  е предпочитан продукт от активно спортуващите хора, които целят по-бързо и качествено възстановяване на мускулната тъкан, както и стимулация на производството на растежен хормон. Изследванията показват, че  успешно увеличава складирането на гликоген в мускулите и черния дроб. След физическо натоварване нивата на Глутамин  в тялото спадат с около 50% - затова приемът му е толкова важен. Удачен е за прием и при възстановяване след тежки операции, стрес или боледуване.

Начин на употреба: Преди, след тренировка и вечер преди сън. През деня с храната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар