сряда, 31 август 2011 г.

Омнандрен 250

Бърз преглед: 
Активен живот: 21 дена 
Клас на лекарството: анаболен - андрогенен стероид (инжекционен) 
Средна доза: мъже 250-1000 мг на седмица (само за мъже) 
Акне: Да 
Водна задръжка: Да 
Високо кръвно налягане: Да 
Токсичен за черния дроб: слабо 
Ароматизация: да 
DHT трансформиране: да, силно 
Намаляване HPTA функцията: да, силно

Първоначално Омнадрен 250 е мастноразтворим инжекционен препарат, който се изгражда от 4 различни тестостеронови естера: тестостерон пропионат, фенилпропионат, изокапроат и капроат. Поради 4-те тестостеронови естера омнадрен често е сравняван със Сустанон. Докато пропионата, фенилпропионата и изокапроата са еднакви, то последният естер е различен. Той (деконоатът) е единствената сустанонова съставка, заменена в омнадрен. Поради по-доброто приемане на пазара на препарат Сустанон производителите Омнадрен решават да го направят абсолютно аналогичен. Сега омнадрен 250 съдържа пропионат - 30 мг; фенилпропионат - 60 мг; изокапроат - 60 мг и декaнoат -100мг
Основната забележима разлика между сустанон и омнадрен била скоростта, с която естрогенното образуване се появява. Този процес се появявал доста по-изразено при Омнадрен. Най-бавно освободимият естер в Омнадрен (капроат) е в известна степен по-бързо действащ от енантат. По тази причина кръвните тестостеронови нива ще достигнат пиковата си точка много по-бързо с този препарат, отколкото с деконата. Спортистите също така по-рано получават водна задръжка в цикъла. Макар че може да доведе до бързо натрупване на маса и сила, водната задръжка видимо ще скрие дефиницията на мускулите и ще имате подпухнал вид. Друга беда е, че излишъкът от естроген може лесно да предизвика гинекомастия. Този ефект е особено изразен при омнадрен и обикновено бързо се проявява след началото на цикъла. Заради естрогена, тялото ще натрупа по-голямо количество мазнини и значително ще омазни дефиницията. По-чувствителните хора към естроген, търсещи силата на тестостерон ще добавят анти-естрогени като нолвадекс или провирон.

Армидекс, фемара или аронмазин, са три силни анти-ароматизатора, които се ползват в САЩ. Те са по-ефикасни от останалите анти-естрогени и могат да помогнат много, ако се използват мощни медикаменти като омнадрена. Стандартните препаратине няма да са така полезни. Както и при тестостерона, могат да се получат типичните андрогенни странични ефекти. Омазнена кожа, акне, окосмяване по тялото и лицето и засилена агресивност - това са явления, съпътстващи приема на този продукт. Неприятно може да ви изненада евентуално оплешивяване. Има вариант да се добави Proscar (finasteride). Той може да предотврати образуването на тестостерон в дехидротестостерон в определени андрогенно насочени тъкани. Откакто ДХТ е главният причинител за тестостероновите андрогенни странични ефекти, добавянето на Proscar към цикъла може да предпази от странични ефекти. Омнадрен скоростно подтиска собственото производство на тестостерон и затова стимулиращи тестостерона медикаменти като Нолвадекс, Кломид, HCG са нужни при приключване на цикъл.
Омнадренът е силен андроген, от който се получава забележимо покачване на маса и сила. Заради твърде високото ниво на водна задръжка, той се прилага само при цикли за качване. Ефективен е и при самостоятелна употреба, но се приема и в комбинации с много други стероиди, зависи от поставените цели. Голям брой спортисти го комбинират с Дека-дураболин или Болденон (equipoise), например, когато се стремят да понижат тестостероновите дози и да натрупат по-качествена мускулна маса. Затова пък трибойците и които искат екстремни покачвания на маса и сила (без оглед на качеството) предпочитат комбининация на Омнадрен с мощни орали като Анадрол или Дианабол (метан). Тогава с драстичен растеж, трябва да се очакват и такива андрогенно-естрогенните странични ефекти, за каквито вече споменахме. 
Макар че Омнадрен е активен 3 седмици в организма, практически се инжектира 1 или 2 пъти в седмицата. Доза от 250-750мг на 7 дни е повече от достатъчна за големи резултати. При дози над 750мг или 1000мг седмично и получени странични ефекти ще има превишен растеж, но с какво е оправдано това . За жени такъв вариант абсолютно не е добър избор. Могат да се получат симптоми за вирилизация. Тестостерон пропионат е по-добър избор, ако е необходим андроген, който да осигури на дамите по-добър контрол върху тестостероновите нива в кръвта.
Омнадренът, който сте купили, може да има различна опаковка. На вид тя е сменяна често. И името на компанията е сменено през 1991 от “Polfa”на “Jelfa”, Цветовете на опаковките могат да са розово-бели, зелено-бели, сиви, сиво-сини, но във всяка кутийка трябва да има пет ампули, защитени с бяла хартия или пластмасови дръжки. По-старите ампули са изработени от прозрачно стъкло, надписите са с червено или черно мастило, което лесно се трие. Новият вариант на ампулите е с постоянен хартиен или ампулен етикет, трайно принтиран с черен цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар