понеделник, 29 август 2011 г.

Бионабол - methandrostenolone


Бионабол - methandrostenolone
Заедно с ретаболила това е препаратът, за които стероидният гуру Дан Дъчейн казва, че ако от комбинацията между двата не качвате маса, Никакви други препарати няма да ви помогнат ф е по-добре да се заемете с голф или шахмат. През 60-те ф 70-те години той е привилегия на малцина топ атлети, но от средата на 80-те години проникна навътре в много спортове U стигна любителското ниво. Той е може би най-разпространеният у нас препарат, но това не значи, че ф страничните му ефекти са също толкова известни.
  През 1956 г. американският лекар Джон Циглер разработи препарата дианабол като противовес срещу тогавашните съветски U източногермански атлети, които използваха за състезания тестостерон. Препаратът е дериват на метилтестостерона U в Америка ензимът се нарича метандростенолон, А в Европа U Англия -- метандиенон. Действащото химично вещество в него бе метандростенолон, А пълното му наименование е 17-алфа-метил-17-бета-хидрокси-андростен-1 ,4-диен-3-он. Производител бе фармацевтичния гигант "Ciba", който отивам началото на 80-те години държеше и правата за производство, а в Европа препаратът е известен като бионабол (или метандростенолон в Русия, метандиенон в Унгария ф у нас). Тъй като започна да се използва масово, без да се отчитат страничните му ефекти и това предизвика широк отзвук, в началото на 80-те години производството му бе спряно. В резултат се появиха много фалшификати и в края а 80-те години 90% от продаваният в Северна Америка дианабол беше менте. В някои от тях дианаболът бе 1 или 2 мг вместо препоръчителните 5, което изискваше прием на по-големи количества U страничните ефекти бяха по-изразени.
  Как работи бионаболът и толкова ли е ефективен?
Както всички орални анаболи той е така съставен, че да не се разгражда не пътя си в храносмилателния тракт - от това го предпазва допълнителният въглероден атом в 17-а позиция, в положение алфа спрямо стероидната структура. Ако атомът е в също така възможното положение бета, ще се намали вредното влияние върху черния дроб, Но също така и ефективността му. Затова бионаболът, Както всички ф орални стероиди (без три!), са т. нар. 17-алфа-aлкилиpaни cтepoиди. С него не е проблем да качите 8/10 кг за месец - наистина по-голямата част от тази маса е вода. Предполага се, че свръхефективността се дължи на това, че молекулите му много по-лесно се улавят от клетките на мускулите, Отколкото на другите препарати. Според друга теория той по-добре от всички останали стероиди блокира рецепторите на катаболния хормон кортизол, Възпрепятствайки не този начин разпадането на белтъчините. Друг негов плюс е, че започва да действа практически веднага, щом попадне в организма, U след 1/2 ден вече усещате значителен прилив на сила ф енергия. В резултат на това мнозина увеличават работните тежести с 25-40%, без да се оплакват от болки в ставите, тъй като заради значителното задържане на течности в организма те получават добра "смазка". Бионаболът е доста силен андроген U повишава отделянето на креатин фосфат, Вследствие на което тренировъчните тежести се понасят много по - лесно. Освен всичко това е ф препаратът на настроението - по време на приема му сте в приповдигнато настроение U не ви обхващат пристъпи на злобна агресия, както често става с други андрогени. Като добавим цената му, както и паническия страх на мнозина от инжекции, веднага разбираме защо бионаболът е толкова популярен, въпреки че има предостатъчно минуси.
  С кой да започнем?
Той е силно токсичен за черния дроб, Лесно се ароматизира в естроген U причинява гинекомастия, задържане на вода, акне (към което са особено склонни 15-18 годишните, намиращи се във фазата на половото съзряване), оплешивяване и промяна на либидото. Тъй като е андроген, Той разстройва производството на тестостерон от организма на мъжете. Всекидневен прием на 20 мг метандростенолон в течение на 10 дена снижава нивото на произвеждания от организма тестостерон с 30 - 40%. Това е заради ярко изразения му гонадотропен ефект - Т.е. той подтиска отделянето на гонадотропини, Фоликустимулиращ и лутенизиращ хормон от хипофизата. Още един голям минус на бионабола - След спирането му "придобитото" бързо се губи (не натрупаната време на цикъла в тялото вода се изхвърля) и се появяват т. нар. стрии като следствие на свръхпродукцията на кортизол. Топбилдерите, участващи редовно в състезания, рядко го използват, особено в периода на "изсушаване", тъй като в организма той ароматизира силно, Дори и при незначителни дозировки, в резултат на което топенето на подкожната мазнина се забавя. Затова който се готви за състезания или иска да е № 1 на плажа, но в момента не е в добра форма, най-добре изобщо да забрави за него. Силната му андрогенна съставка го прави практически неизползваем за жени, Тъй като страничните ефекти се забелязват веднага: засилено окосмяване пo лицето U тялото, загрубяване на гласа, увеличение на клитора и нарушение на менструалния цикъл. 10 мг дианабол доставят на жената количество андроген колкото на мъж и така поведението й може да се промени из основи. Максимално допустимата за жена доза е 20 мг. И още един негов минус: заради значителното натрупване на вода в организма, а значи и рязко увеличение на теглото, Може също така рязко да се качи U кръвното налягане, да се учести пулсът и даже да се затрудни дишането. Юношите могат да го използват най-много 4 седмици заради риск от затваряне на епифизата и могат да повторят приема му най-малко след 30-45 дни.
  Но още не станало въпрос за главния недостатък - токсичното му действие върху черния дроб. Всички орални препарати имат токсичния радикал 17-алфа, а понеже влизат в организма не чрез кръвта, а през устата, тези токсини се натрупват в черния дроб, Който изпълнява ролята на филтър. Ако вземем руския метандростенолон, Ситуацията е направо кошмарна - според много западни специалисти той не е нищо друго освен 17-алфа-метилтестостерон, Едва ли не най-токсичният възможен стероид. Химичното вещество метилтестостерон, С по-висок андрогенене индекс и много по-токсично действие върху черния дроб, Е изходна база за производството на метандростенолон. Сигурно сте чували разни приказки за това, как на еди кой си му е паднал черният дроб, Но те са силно преувеличени - работата е там, че примерно 1/2 седмици след започване на цикъла с бионабол започва задържане на жлъчка в каналите на черния дроб U в резултат на това се появява тежест или дори леки бодвания. Билдеритечесто приемат това като сигнал за голяма опасност U панически спират приема - тогава всичко утихва. При някои от тях страхът за черния дроб е толкова голям, че два-три дни след почване на цикъла, си внушават, че черният дроб ги боли, и той наистина започва да ги боли. За избягване на подобни ситуации се вземат хепатопротектори като "Карзил", липотропни средства като "Липовитан", фат бърнери U лецитин, А също U препарати, предизвикващи изхвърлянето на жлъчката.
  От всичко дотук става ясно, че идеалното време за прием на бионабола е в извънсъстезателен период - за маса. Взет отделно, той работи добре, но отлично се комбинира и с други стероиди. Какъв обаче цикъл ще си съставите, зависи от целите, средствата, доколко искате да неутрализирате страничните ефекти и т.н. Естествено и от дозировките. 
  Сравнително безопасен и ефективен е приемът на 4/6 таблетки по 5 мг дневно (20-30 мг). От 50 мг нагоре дневно често се появяват кожни проблеми. Ако ви е малко и според вас организмът не реагира, има два начина - увеличавате дозата бионабол или го комбинирате с друг стероид. Първият вариант не е за предпочитане - практиката показа, че "повече" не значи "по-добре". Ефектът от 20 таблетки може да е като от 6, а страничните ефекти може да са доста по-силни. Ако сте решили да продължите, съчетанието с друг стероид е по-разумно - стига да не е токсичен като бионабола. В този смисъл почти идеална е комбинацията бионабол / ретаболил. Комбинацията бионабол / сустанон може да е още по-ефективна, но страничните ефекти са много по-силни. Не се препоръчва прием на бионабол за повече от 6 седмици, тъй като рецепторите на мускулните клетки се насищат и не реагират на молекулите му. Ако искате 12-седмичен цикъл, след 6-ата седмица заменете бионабола с друг препарат -- винстрол или тестостерон пропионат, Ако се готвите за състезание, или сустанон, Ако търсите маса. Като става въпрос за състезания, най-малко 5 седмици преди тях трябва да спрете с бионабола - Иначе рискувате положителен допинг тест (ако е под формата на инжекция, времето е 4/5 месеца преди теста). И накрая да напомним - без правилно хранене U редовни тренировки няма успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар